Himmelpind Bike Park

Vejles nok højest beliggende mountainbikespor ligger i bydelen Trædballe vest for centrum. Den fredede skovklædte bakke er bedst kendt for sin storslåede udsigt over Vejle og Vejle Ådal. Udsigtspunktet Himmelpind ligger i ca. 69 meters højde og det er her på det højeste punkt at lokale mountainbike-entusiaster har etableret et teknisk krævende mountainbikespor.   

Over 330 tons byggematerialer har de slæbt op på Himmelpind for at danne tekniksporet på blot 550 meter. På trods af den beskedne længde indeholder sporet alt hvad der skal til for at få pulsen op og udfordre selv den bedste rytter. Himmelpind Bike Park har således både loops, tekniske sving, op- og nedkørsler og flere forhindringer som naturlige rødder, drops, hop, rockgardens og berms.  

Himmelpind Bike Park er for den øvede mountainbikekører, men alle er velkomne til at prøve kræfter med udfordringerne. Det er det perfekte spor til at øve teknik, lege med sin mountainbike og bare have det sjovt. Stigningerne i skoven egner sig også perfekt til mountainbikekørsel. Der er planer om at udvide mountainbikesporet i fremtiden, måske endda til dobbelt længde.

Himmelpind er også det oplagte picnicsted. Her er opstillet borde, bænke og grill, og naturstier fører rundt i området.

Der er skiltet til Himmelpind fra Vardevej og videre herfra til mountainbikesporet. Selve opstigningen til Himmelpind foregår ad en jævnt stigende vej eller trappe. Parkering kan ske på parkeringspladsen 170 meter fra Himmelpind.